Pár férfias lookbook januárra

Szerző: beautyFY

Talán feltűnt, hogy amikor a divatinspirációs gyűjtéseinket posztoljuk, általában törekszünk arra, hogy ne a kifutók kevéssé utca-kompatibilis, néhol szélsőségesen feminin, máskor indokolatlanul bohókás vizuáljait mutassuk meg. Ennek oka, hogy mi a viselhető divatban hiszünk, és ezekben az ötletadó gyűjtésekben is ennek szellemében járunk el.

Inkább egy kényelmetlenül hideg ősz az, ami most van, nem pedig combos tél, de január tájékán a divatmárkák már nem is elsősorban a téli cuccokat promózzák, mint inkább az évközi kollekciókat. Sőt, nyárra is gyúrnak már jószerével.

Miért írunk így?

Gyors közérdekű infóként reagálunk egy kritikára is. Kaptunk egy kis oltást, hogy miért használunk annyi idegen kifejezést a gyönyörű magyar szavak helyett. Azon túl, hogy vicces, az a másik (validabb) ok, hogy az olyan külföldi argóra, mint a divat statement vagy a feature nem nagyon létezik találó magyar megfelelő, és még mindig mókásabb sztétmentnek vagy fícsörnek írni, mint eredeti írásmódban. De vitázni persze ér.

Topik: on. Nézzük a termést!

Brunello a télben

Márka: Brunello Cuccinelli

Működő szetteket rakott össze a Brunello a legutóbbi kampányára, amiből kiemelnénk külön az első fotón a barna öltönyt a sötétkék inggel. A világosbarna bársony szmokingfelső a szatén gallérral kicsit erős a fotósorozat végén, de ha megvan a magabiztosság és a közeg, akkor állj bele.

Fotók: Brunello Cuccinelli

Dolce&Gabbana

Kampány: Dolce&Gabbana ’20 tavasz/nyár

Legyünk őszinték: a Dolce&Gabbana rettenetesen eltalált, hangulatos, már-már szeretetreméltó feel good kampányai évről-évre ütnek. Vállaltan tolják az olasz, csirkefogós életérzést, és ez tökéletesen átjön a legújabb, fekete-fehér kampányanyagaikból is. A portfóliót megtömték egy rakás ismert modellel, a fotózást pedig egy Salvo Alibrio nevű ipsére bízták, akinek a hivatalos oldalán jobb minőségben is megtalálod az anyagot.

A Dolcere jellemző viselhető elegancia megint átjön, és tagadhatatlanul jól áll a koncepcióhoz az archaikus, roppant stílusos építészeti környezet. A magas derekú, csípőnél kényelmesen, már-már buggyosan széles nadrágok jó mókának tűnnek szintúgy, kérdés, hogy megjelennek-e ugyanezek a Zaránál mondjuk holnapután, tizedáron.

Fotók: Dolce & Gabbana

Ha minden összejött

Kampány: The Rake

A TheRake nevű, high fashionre specializálódott online store rakott össze egy nívós képanyagot az év elejére. Főszerepben egy figura, akinek negyvenes évei végére a világon minden összejött, csak azt nem tudod eldönteni róla, hogy

fegyvereket ad-e el harmadik világbeli diktátoroknak, vagy gyermekmunkát közvetít illegálisan indokínába.

Kiindulva a viselt ruhadarabok árából, alighanem mindkettő.

Az angol modell, Paul Sculfor a Mariano Rubinaccitól a Dolce&Gabbanan át a Ralph Lauren limitált kollekciójáig mindent villant, és az egész összeállításról lerí, hogy

gazdagék vécéjében még mindig az illatos print magazint forgatják a gyémántberakásos iPhone helyett.

Fotók: The Rake

Farmer igényeseknek

Kampány: 34 Heritage

Egy amerikai márkára hívjuk még fel a figyelmet, ami kimondottan az „igényes farmerviselésre” specializálódott – már amennyiben ez a kifejezés nem sértő a hétköznapok farmerviselőinek. Mondjuk akkor inkább úgy, hogy a 34 Heritage azoknak a felnőtt, komoly férfiaknak készít ruhákat, akik a fiatalosságot megőrizve azért kellően illedelmesen mutatkoznának meg publikus helyeken. A cégnek egyelőre kizárólag az USA területén vannak üzletei, de nem lepődnénk meg, ha hamarosan nyitnának más piacok felé is. A legutóbbi képanyaguk elég jó lett. A The Fashioniston találsz még párat.

Itt van még jó kis kontent